Category Archives: Haxhi

Uji i Zemzemit bën dobi për çdo qëllim që të pihet

23.08.2017 7:15 PM | Comments Off on Uji i Zemzemit bën dobi për çdo qëllim që të pihet

Munteka El Ahbar Mexhd Iben Tejmije Me Gjykimet E Shejh Albanit Per Hadithet Përktheu Bledar Albani   – Transmetohet nga Xhabiri (Allahu qoftë i kënaqur prej tij!) se ka thënë: i Dërguari i Allahut (Paqja dhe Bekimi i Allahut...

Read more

Takbir dhe Tahlil

23.08.2017 2:55 PM | No Comments

Takbir dhe Tahlil; Qe muslimani duhet t’i thote sa me shpesh qe nga hyrja e muajit te Dhul Hixhes deri ne diten e katert te Festes se Kurban Bajramit

Read more

Ndalimi i gruas nga udhëtimi për në haxh apo vend tjetër pa mahram

22.08.2017 11:15 AM | Comments Off on Ndalimi i gruas nga udhëtimi për në haxh apo vend tjetër pa mahram

Ndalimi i gruas nga udhëtimi për në haxh apo vend tjetër pa mahram Nga Libri: Munteka el Ahbar – Mexhd Iben Tejmije – Transmetohet nga Ibën Abasi (Allahu qoftë i kënaqur prej tij!) se: “Ka dëgjuar të Dërguarin e...

Read more

Rregullat e Kurbaneve dhe therrjeve – Artikull i plotë (Muhamed Iben Salih el Uthejmin)

27.07.2017 10:38 AM | No Comments

Autor: Muhamed iben Salih el Uthejmin Perktheu: Bledar Karaj el Albani   Parathënie Falënderimi i takon vetëm Allahut, Atë fafënderojmë, Atij i mbështetemi për ndihmë, i kërkojmë falje për gjynahet tona dhe tek Ai kthehemi me pendim. I mbështetemi...

Read more

Muajt e shenjtë

26.07.2017 10:27 AM | No Comments

Muajt e shenjtë Dhe vlera e dhjetëditëshit të parë të Dhul Hixhes Përgatiti: Bledar Albani Allahu i Madhëruar thotë: إِنَّ عِدَّةَ الشُّهُورِ عِندَ اللّهِ اثْنَا عَشَرَ شَهْراً فِي كِتَابِ اللّهِ يَوْمَ خَلَقَ السَّمَاوَات وَالأَرْضَ مِنْهَا أَرْبَعَةٌ حُرُمٌ ذَلِكَ الدِّينُ...

Read more

Festat e Bajrameve

24.06.2017 2:17 PM | No Comments

Dispozitat e dy Festave të Bajrameve në Sunnetin e Pastër Autor: Shejh Ali el Halebi Përktheu: Edmond Fatmir Ajdini Recensoi: Bledar Albani بسم الله الرحمن الرحيم Parathënie   Falënderimi i takon vetëm Allahut. Vetëm Atë falenderojmë, Atij i kërkojmë...

Read more

Pelegrinazhi

02.09.2016 2:22 PM | No Comments

  Përmbledhje e dispozitave të Pelegrinazhit në Shtëpinë e Lashtë të Allahut Nga publikimet e Qendrës “Imam Albani”, në Jordani Përktheu: Bledar Albani   * Dita e “Tervijes“, dita e tetë e muajit Dhul Hixhe: 1.. Në këtë ditë...

Read more

Obligueshmëria e Haxhit dhe Umras

28.08.2015 10:38 AM | Comments Off on Obligueshmëria e Haxhit dhe Umras

Obligueshmëria e Haxhit dhe Umras, si dhe sevapi i tyre – Munteka el Ahbar – Mexhd Iben Tejmije – me gjykimet e shejh Albanit per hadithet – Punoi Bledar Albani   1. Transmetohet nga Ebi Hurejra (Allahu qoftë i...

Read more

Përzgjedhja ndërmjet haxhit “Temetu”, “Ifrad”dhe “Ikran” – Munteka el Ahbar

15.09.2014 8:29 PM | Comments Off on Përzgjedhja ndërmjet haxhit “Temetu”, “Ifrad”dhe “Ikran” – Munteka el Ahbar

Përzgjedhja ndërmjet haxhit “Temetu”, “Ifrad” dhe “Ikran”, si dhe sqarimi se cili është më i miri prej tyre Transmetohet nga Aisha se ka thënë: “Dolëm me të Dërguarin e Allahut (Paqja dhe Bekimi i Allahut qofshin mbi të!) dhe...

Read more

Vendet e përcaktuara për veshjen e Ihramit dhe bërjen e nijetit për Haxh apo Umra

15.09.2014 8:21 PM | Comments Off on Vendet e përcaktuara për veshjen e Ihramit dhe bërjen e nijetit për Haxh apo Umra

Vendet e përcaktuara për veshjen e Ihramit dhe bërjen e nijetit për haxh apo umra, dhe lejimi i kësaj para se të arrish në ato vende Transmetohet nga Ibën Abasi (Allahu qoftë i kënaqur prej tij!) se ka thënë:...

Read more

Radio Kurani


Shejh Saud Shurejm


Kategoritë