Kurani me përkthim dhe komentim në Shqip

Të kuptuarit e Kuranit ashtu si ka zbritur – Përkthim me Komentim të përmbledhur dhe të qartë

SURJA IBRAHIM (14)

April 9th, 2022|0 Comments

SURJA IBRAHIM (Surja Nr. 14, Mekase, 52 ajete) Me Emrin e Allahut, të Gjithëmëshirshmit, Mëshirëplotit الٓر ۚ كِتَـٰبٌ أَنزَلْنَـٰهُ إِلَيْكَ لِتُخْرِجَ ٱلنَّاسَ مِنَ ٱلظُّلُمَـٰتِ إِلَى ٱلنُّورِ بِإِذْنِ رَبِّهِمْ إِلَىٰ صِرَٰطِ ٱلْعَزِيزِ ٱلْحَمِيدِ [...]

SURJA EL HIXHR (15)

March 3rd, 2022|0 Comments

SURJA EL HIXHREl Hixhr është emër lugine mes Medines dhe Levantit, ku ka banuar populli Themud, populli i Salihut (alejhis selam). (Surja Nr. 15, Mekase, 99 ajete) Me Emrin e Allahut, të Gjithëmëshirshmit, [...]

SURJA EN NAHL (16)

January 2nd, 2022|0 Comments

SURJA EN NAHL - BLETA (Surja Nr. 16, Mekase, 128 vargje) Me Emrin e Allahut, të Gjithëmëshirshmit, Mëshirëplotit  أَتَىٰٓ أَمْرُ ٱللَّهِ فَلَا تَسْتَعْجِلُوهُ ۚ سُبْحَـٰنَهُۥ وَتَعَـٰلَىٰ عَمَّا يُشْرِكُونَ 1. Urdhri i Allahut erdhi (është [...]

SURJA EL ISRA (17)

December 2nd, 2021|0 Comments

SURJA EL ISRA (Surja Nr. 17, Mekase, 111 ajete) Me Emrin e Allahut, të Gjithëmëshirshmit, Mëshirëplotit سُبۡحَٰنَ ٱلَّذِيٓ أَسۡرَىٰ بِعَبۡدِهِۦ لَيۡلٗا مِّنَ ٱلۡمَسۡجِدِ ٱلۡحَرَامِ إِلَى ٱلۡمَسۡجِدِ ٱلۡأَقۡصَا ٱلَّذِي بَٰرَكۡنَا حَوۡلَهُۥ [...]

SURJA EL KEHF (18)

November 4th, 2021|0 Comments

SURJA EL KEHF - SHPELLA (Surja Nr. 18, Mekase, 110 ajete) Me Emrin e Allahut, të Gjithëmëshirshmit, Mëshirëplotit ٱلْحَمْدُ لِلَّهِ ٱلَّذِىٓ أَنزَلَ عَلَىٰ عَبْدِهِ ٱلْكِتَـٰبَ وَلَمْ يَجْعَل لَّهُۥ عِوَجَا ۜ 1. Lavdërimi [...]

Shkencat e Kuranit

Njohuritë elementare në Shkencat e Kuranit

Kurani Arabisht – Lexim dhe Dëgjim

Dëgjo Kuranin nga lexuesit më të shquar

Vizito Kendin

Pyetje-Pergjigje rreth Kuranit

Vizito Këndin