Muajt e Shenjtë

By |2024-05-08T23:41:18+04:00May 8th, 2024|Categories: Haxhi - Pelegrinazhi|

Muajt e Shenjtë   Allahu i Madhëruar thotë: إِنَّ عِدَّةَ الشُّهُورِ عِندَ اللّهِ اثْنَا عَشَرَ شَهْراً فِي كِتَابِ اللّهِ يَوْمَ خَلَقَ السَّمَاوَات وَالأَرْضَ مِنْهَا أَرْبَعَةٌ حُرُمٌ ذَلِكَ الدِّينُ الْقَيِّمُ فَلاَ تَظْلِمُواْ فِيهِنَّ أَنفُسَكُمْ وَقَاتِلُواْ الْمُشْرِكِينَ كَآفَّةً كَمَا يُقَاتِلُونَكُمْ كَآفَّةً وَاعْلَمُواْ أَنَّ اللّهَ مَعَ الْمُتَّقِينَ [التوبة : 36] “Numri i muajve tek Allahu është dymbëdhjetë muaj, [...]

8. SURJA “EL ENFAL” – PRETË E LUFTËS ‎

By |2024-05-15T23:28:45+04:00May 6th, 2024|Categories: Kurani Shqip|

SURJA EL ENFAL – PRETË E LUFTËS (Surja Nr. 8, Medinase, 75 Ajete) Me emrin e Allahut, të Gjithëmëshirshmit, Mëshirëplotit Të pyesin ty (O Muhamed) për prenë e luftës.[1] Thuaj: “Preja e luftës i përket Allahut dhe të Dërguarit.[2] Prandaj, kini frikë Allahun,[3] rregulloni marrëdhëniet midis jush[4] dhe bindjuni Allahut [...]

Rruga e Pasuesve të Sunetit dhe Xhematit

By |2024-04-28T00:29:19+04:00April 27th, 2024|Categories: Metodologji|

Rruga e Pasuesve të Sunetit dhe Xhematit   Autor: Dijetari i madh Muhamed ibën Salih el UTHEJMIN Përktheu: Bledar ALBANI Hyrje Falënderimet i takojnë vetëm Allahut. Vetëm Atë falënderojmë, Atij i kërkojmë ndihmë, prej Tij kërkojmë falje dhe tek Ai pendohemi. I kërkojmë mbrojtje Allahut nga e keqja e veteve tona dhe nga punët tona [...]

Therja e kafshës kur lind një fëmijë

By |2024-04-18T13:31:14+04:00April 18th, 2024|Categories: Familja|

Therja e kafshës kur lind një fëmijë   Shkëputur nga libri “Fikhu Suneh” Autor: Sejjid Sabik Përkthyer nga një grup përkthyesish Nxjerrja e Haditheve: Bledar Albani, me gjykimet e shejh Muhamed Nasirudin Albani   Statusi i saj ligjor Therja e kafshës kur lind një fëmijë është sunneh muekkede (sunnet i fortë), edhe nëse babai i [...]

Go to Top