Rreth Kuranit

Pyetje-Përgjigje rreth Kuranit

April 29th, 2019|0 Comments

Pyetje-Përgjigje rreth Kuranit   (Pyetja Nr. 30) Suela / Maqedoni Pershendetje. Po du me dit a lejohet leximi i Kuranit me thonj te rritur dhe te lyer? Falemimderit. Përgjigje / 25-01-2018 Nuk ka ndonje ndalese

Rreth Mjekësisë

Pyetje-Përgjigje rreth Mjekësisë dhe Shëndetit

July 19th, 2019|Comments Off on Pyetje-Përgjigje rreth Mjekësisë dhe Shëndetit

Pyetje-Përgjigje rreth Mjekësisë dhe Shëndetit     (Pyetja Nr. 46) Adem Esselamu alejkum. A eshte e ndaluar pirja e Marijuanes, dhe sa dite nuk pranohet namazi nese e pin dhe sa dite nese pin alkool?

Rreth Besimit

Pyetje-Përgjigje për Besimin (2)

December 15th, 2019|0 Comments

Pyetje-Përgjigje për Besimin (2)   (PYETJA NR. 111) Alban / Kosovë Selam alejkum. A eshte e vertete qe imam Iben Tejmije ka qen ne rrugen e devijuar te filozofeve. http://www.drilongashi.com/mektebi/iben-tejmija/1018-10-akideja-e-imam-ebu-hanifes-dhe-iben-tejmija.html PËRGJIGJE / 15-12-2019 Ue alejkumu

Pyetje-Përgjigje rreth Pendimit

April 28th, 2019|0 Comments

Pyetje-Përgjigje rreth Pendimit   (Pyetja Nr. 27) Besir / Kacanik Message: deshta me dit p.sh nese ke sprova a ban me lyp vdekjen edhe nese e lyp a eshte gjuna deshta me dit kete pytje? Përgjigje /

Pyetje-Përgjigje për Besimin (1)

April 26th, 2019|0 Comments

Pyetje-Përgjigje për Besimin (1)   (PYETJA NR. 50) GENI / TIRANË Message: Selamu alejkum. O vella, a eshte e vertete se ti nuk e ben qafir ate qe e mohon diten e gjykimit? PËRGJIGJE / 21-4-2009

Rreth Fikhut

Pyetje-Përgjigje për Agjërimin

April 13th, 2021|0 Comments

Pyetje-Përgjigje për Agjërimin   (Pyetja Nr. 77) Keislin A lejohet te genjesh kur je me agjerim? Përgjigje / 14-04-2021 Te genjesh, nuk lejohet ne anje rast, as kur agjeron dhe as kur nuk agjeron, sepse

Pyetje-Përgjigje për Haxhin

July 19th, 2019|0 Comments

Pyetje-Përgjigje për Haxhin   (Pyetja Nr. 9) Alban / Kosove Selam alejkum. Allahu i lartesuar iu shperblefte me te mira. 1) Kam dy pyetje ne lidhe me therjen e Kurbanit? Berau r.a. tregon: “Pejgamberi a.s.

Pyetje-Përgjigje për Zekatin

July 19th, 2019|Comments Off on Pyetje-Përgjigje për Zekatin

Pyetje-Përgjigje për Zekatin     (Pyetja Nr. 13) Gentian / Shqiperi Selam alejkum. Desha te di sa eshte zekati per bletet dhe per mjaltin? Përgjigje / 02-07-2017 Esselamu alejkum, Nuk ka zekat per mjaltin dhe

Familjare

Pyetje-Përgjigje për Familjen (3)

April 28th, 2019|0 Comments

Pyetje-Përgjigje për Familjen (3)   (Pyetja Nr. 158) Lona / Austri Selam. Sdi shum mir me shkruj e me pershkru situaten, por ju lutem mem ndimu. Jam nje grua qe besoj shum ne Islam. Burri

Pyetje-Përgjigje për Familjen (2)

April 28th, 2019|0 Comments

Pyetje-Pergjigje për Familjen (2)   (Pyetja Nr. 100) Anonim / Shqiperi / 12-10-2010 Message: eselamu alejkum. Desha me dit se cfar te drejtash ka nje burr ndaj gruas se tij dhe kush duhet me shume

Pyetje-Pergjigje për Familjen (1)

April 28th, 2019|0 Comments

Pyetje-Pergjigje për Familjen (1)   (Pyetja Nr. 50) Anonim / Tiranë / 24-4-2009 Message: Selam alejkum, desha te pyes lidhur me nje vella timin musliman, ai ka kerkuar nje vajz disa here per martese dhe

Të Ndryshme

Pyetje-Përgjigje të ndryshme (6)

July 19th, 2019|Comments Off on Pyetje-Përgjigje të ndryshme (6)

Pyetje-Përgjigje të Ndryshme (6)     (Pyetja Nr. 266) Linda / Tirane Te dyzetat behen 40 dite te plota apo zbriten femijet e shtepia? APO NUK DUHET TE BESH FARE… Përgjigje / 14-05-2017 Te dyzetat

Pyetje-Përgjigje të ndryshme (1)

July 19th, 2019|Comments Off on Pyetje-Përgjigje të ndryshme (1)

Pyetje-Përgjigje të ndryshme (1)   (Pyetja Nr. 50) Musa / Londër: / 30-5-2008 Message: Message: Es selam alejkum. Desha te pyes: Cila eshte e sakta e kesaj se a lejohet apo ndalohet pirja e ujit

Pyetje-Përgjigje të ndryshme (5)

July 17th, 2019|Comments Off on Pyetje-Përgjigje të ndryshme (5)

Pyetje-Përgjigje të ndryshme (5)     (Pyetja Nr. 250) Luljeta / Gjermani Message: Selamu alejkum. A eshte haram kjo qeshtje: qe nese e ke dike te semur dhe ti jep para(sadak) per t’u sheruar ai,apo kur

Rreth Hadithit

Pyetje-Përgjigje për Hadithin

April 28th, 2019|0 Comments

Pyetje-Përgjigje për Hadithin   (Pyetja Nr. 65) Ergin Selam Alejkum Kam degjuar per nje hadith mirepo nuk mund ta gjej per ta verifikuar shkallen e besueshmerise se tij. Thote:(kuptimi) ” Kush arrin tekbirin fillestar ne faljen

Rreth Menhexhit

Pyetje-Pergjigje për Menhexhin (2)

July 19th, 2019|Comments Off on Pyetje-Pergjigje për Menhexhin (2)

Pyetje-Pergjigje për Menhexhin (2)   (Pyetja Nr. 72) Alban / Kosove Selam alejkum. Allahu i Lartesuar iu shperbleft me Xhennetin Firdeus per punen e palodheshme ne shpjegimin e fese se Allahut te Lartesuar. Kam nje

Pyetje-Përgjigje për Menhexhin (1)

July 19th, 2019|Comments Off on Pyetje-Përgjigje për Menhexhin (1)

Pyetje-Përgjigje për Menhexhin (1)     (Pyetja Nr. 50) Eda / 26-4-2009 Message: Esselam alejkum! Pyetje: “Cilat libra (te perkthyer ne shqip) jane me te preferuarat qe leximi i tyre do te ndikoj ne formimin