Gentrit – Kosove [6/2/2015]

Pyetja: Es selam alejkum. Krishterimi a eshte fe monotoiste?

 

Pergjigja:

Ne origjine, feja e krishtere eshte fe Monoteiste, por ata e kane devijuar ate dhe kane futur ne fe idhujtari, gje per te cilen do te japin llogari para Allahut, por gjithesesi nuk mund te thuhet se feja e krishtere eshte fe politeiste si ajo e budisteve per shembull, sepse ata kishin devijuar qe ne kohen kur zbritej Kurani, e megjithate Allahu i quajti ata Ehlu Kitab – Ithtare te Librave te meparshem, keshtu qe edhe ne themi ashtu si ka thene Kurani, Ithtare te Librit. E Allahu eshte i Gjithedijshmi.