Category Archives: Te Ndryshme

Pyetje-Pergjigje të ndryshme (3)

02.07.2017 10:46 AM | No Comments

  (Pyetja Nr. 150) Kushtrim / Prishtinë / 05-01-2010 Message: Es Selam Alejkum! A ka ndonje argument se lejohen instumentet -(Tupani) dhe (Tarabuka)? -Po pyes sepse nje vella me tha se jan te lejuara duke u argumentar se ka hadithe qe i lejon...

Read more

Pyetje-Përgjigje të ndryshme (6)

14.05.2017 10:22 AM | No Comments

Te dyzetat behen 40 dite te plota apo zbriten femijet e shtepia? APO NUK DUHET TE BESH FARE… Te dyzetat e te vdekurit, 6 muajt, viti apo ngjashem me keto ceremoni perkujtuese te te vdekurit nuk jane te ligjeruara...

Read more

Pyetje-Pergjigje të ndryshme (2)

13.04.2017 2:43 PM | No Comments

  (Pyetja Nr. 100) Sara / Gjakovë / 31-3-2009 Message: Es-selam alejkum. Desha tju pys diq per namazin: Nje dite isha ne piknik ne natyr ne nje mal dhe fillova te falem {namazin e ikindis} por ne namaz nga...

Read more

Pyetje-Pergjigje të ndryshme (1)

12.04.2017 11:40 AM | No Comments

  (Pyetja Nr. 50) Musa / Londër: / 30-5-2008 Message: Message: Es selam alejkum. Desha te pyes: Cila eshte e sakta e kesaj se a lejohet apo ndalohet pirja e ujit ne te qendrurit ne kemb? Një hadith sahih,...

Read more

Pyetje-Përgjigje të Ndryshme (5)

10.05.2013 5:19 PM | No Comments

  (Pyetja Nr. 250) Luljeta / Gjermani Message: Selamu alejkum. A eshte haram kjo qeshtje: qe nese e ke dike te semur dhe ti jep para(sadak) per t’u sheruar ai,apo kur te nisesh ne rruge te gjat dhe jep sadak,...

Read more

Pyetje-Pergjigje të ndryshme (4)

10.05.2013 4:59 PM | No Comments

  (Pyetja Nr. 200) Fjoralba / Itali / 30-09-2010 Message: Selam ajlekum, ju lutem doja te dija rreth perkujtimores se te ndjerit, nena ime ka qene myslymane ,e une dua tja beje rrespektin si myslymane! TRADITA SHQIPTARE THOTE QE...

Read more