Category Archives: Rreth Fikhut

Pyetje-Pergjigje rreth Namazit (5)

21.10.2017 3:35 PM | No Comments

Selam alejkum. Pasi qe dita po shkurtohet deshta me pyet, a ban me fal namazin e sabahut para vaktit? Ue alejkumu selam! Lavderimet i takojne Allahut dhe paqja e bekimet e Allahut qofshin mbi Muhamedin! Allahu thote ne Kuran:...

Read more

Pyetje-Përgjigje rreth Haxhit

27.07.2017 10:23 AM | No Comments

Selam alejkum. Allahu i lartesuar iu shperblefte me te mira. 1)Kam dy pyetje ne lidhe me therjen Kurbanin? Berau r.a. tregon: “Pejgamberi a.s. na mbajti hytben pas faljes së namazit ditën e Kurban-Bajramit dhe tha: “Kushdo që fal namazin...

Read more

Pyetje-Pergjigje rreth Zekatit

02.07.2017 2:05 PM | No Comments

(Pyetja Nr. 13) Gentian / Shqiperi Selam alejkum. Desha te di sa eshte zekati per bletet dhe per mjaltin? Përgjigje / 02-07-2017 Esselamu alejkum, Nuk ka zekat per mjaltin dhe as per bletet, por ka zekat per shumen e...

Read more

Pyetje-Pergjigje rreth Agjërimit

31.05.2017 10:25 AM | No Comments

(Pyetja Nr. 66)  Diamant / Gjermani Pershendetje. Dashta me bo ni pytje rreth Ramazanit, se a mundet njeriu me agjeru edhe nese nuk i fal 5 vaktet si pasoj qe esht ne shkoll, pun apo udhetim? Dhe a mundet...

Read more

Pyetje-Pergjigje rreth Pastrimit: Abdesi, Gusli, Menstruacionet, etj. (2)

15.11.2015 11:00 AM | No Comments

Pyetja: Es selam alejkum kam dy pyetje; 1) Hoxhe kam probleme me hemoroidet(zorren e trashe) dhe shpeshhere smund ta kryej nevojen si duhet ,prandaj shpeshhere kam probleme me abdest madje edhe duke marrë abdest ose duke falut namaz,e sidomos...

Read more

Pyetje-Pergjigje rreth Xhihadit

21.04.2015 8:56 PM | No Comments

Selam alejkum. Te pyetjet dhe pergjigjet kaptina e Xhihadit pyetja e 12 te eshte ber kjo pyetje: (Pyetja Nr. 12) Eri / Tiranë / 16-4-2009 Message: o vlla a eshte e vertete se imam ALBANI ka dhene fetwa per...

Read more

Pyetje-Pergjigje rreth Namazit (4)

09.05.2013 5:32 PM | No Comments

(Pyetja Nr. 200) Anonim / Maqedoni / 29-04-2011 Message: Es-selamun Alejkum hoxh, kam dy pytje : 1. Nje hoxh i medh’hebit hanefi po kembengul dhe po thot se aj person i cili kollitet tri her ne namaz apo leviz...

Read more

Pyetje-Pergjigje rreth Namazit (3)

09.05.2013 4:57 PM | No Comments

  (Pyetja Nr. 150) Iliri / Itali / 15-09-2010 Message: selamu alejkum. Une deshta me la zekatin. A lejohet me i thene atij vella qe ja jap thjeshte merri keto leke ose si sadaka per arsye qe shuma e pasurise...

Read more

Pyetje-Pergjigje rreth Namazit (2)

09.05.2013 4:33 PM | No Comments

(Pyetja Nr. 100) Abdurrahman / Itali / 9-5-2009 Message: selam alejkum vella Nese ka mundesi te me sqaroni kete rast: nje vella musliman gjate marrjes se abdesit (duke qene se ka kepuce) lan kemben e djathte dhe pastaj vesh...

Read more

Pyetje-Pergjigje rreth Namazit (1)

09.05.2013 4:11 PM | No Comments

(Pyetja Nr. 50) Beni / Shqipëri: / 9-8-2008 Mesagge: Selamu Alejkum Kisha nje pyetje ne lidheje me nje problem qe na doli ne xhami. Imami na e fali namazin dhe mbasi e mbaruam ate, ati u kujtua se nuk...

Read more

Pyetje-Pergjigje rreth Pastrimit: Abdesi, Gusli, Menstruacionet, etj. (1)

09.05.2013 2:55 PM | No Comments

(Pyetja Nr. 50) Beni / Holand / 17-03-2011 Message: SELAMU ALEIKUM PYETJA ASHT CA DON METHAN GUSEL? ALLAHU JU SHPERBLEFT MET MIRA! Përgjigje / 20-03-2011 Gusel do te thote qe te lash te gjithe trupin me uje, dhe ai eshte i detyrueshem ne...

Read more

Radio Kurani


Shejh Saud Shurejm


Kategoritë