Category Archives: Akide-Besim

Pyetje Përgjigje rreth Besimit – Akides (2)

14.06.2017 10:41 AM | No Comments

Pyetje Përgjigje rreth Besimit – Akides (2)   Kisha deshire qe ta analizoni dhe te tregoni rreth ceshtjes se dexhallit i cili nuk permendet ne Kuran dhe si kjo teme eshte shendrruar ne ceshtje imani? Para se te pergjigjeni...

Read more

Pyetje-Përgjigje rreth Besimit – Akides (1)

26.04.2017 12:44 PM | Comments Off on Pyetje-Përgjigje rreth Besimit – Akides (1)

  Message: Selamun Alejkum ve rahmetull-llah 1. Kam nje pyetje rreth cilesive te All-llahut te cilat quhen Cilesi te konfirmuara (elKhaberijje) p.shDora e tij, zbritja e tij, fytyra e tij, vetja e tij, qendrimi tij mbi arsh, te qeshurit...

Read more

Pyetje-Përgjigje rreth Besimit – Akides (11)

16.10.2015 8:16 PM | No Comments

Es Selam Alejkum (paqja qofte mbi ju) Per fillim, Zoti ju shperblefte per punen qe beni. Kam dy pyetje per ju: 1.    A mund të ma shpjegoni më gjerësisht se si punohet me kalendarin Islam; ky kalendar a ka...

Read more

Pyetja Nr. 104 (Akide – Besim)

06.02.2015 12:04 AM | Comments Off on Pyetja Nr. 104 (Akide – Besim)

Gentrit – Kosove Pyetja: Es selam alejkum. Krishterimi a eshte fe monotoiste?   Pergjigja: Ne origjine, feja e krishtere eshte fe Monoteiste, por ata e kane devijuar ate dhe kane futur ne fe idhujtari, gje per te cilen...

Read more

Pyetja Nr. 103 (Akide – Besim)

05.02.2015 11:54 PM | Comments Off on Pyetja Nr. 103 (Akide – Besim)

Gentrit – Kosove Pyetja: A mund te shihet Zoti gjeleshanohu, qfare thote kurani, dhe si e komenton Ehli syneti mundesin e te parit te Zotit ne kete dhe boten tjeter? Dhe si e komenton Eshariu kete gje?  ...

Read more

Pyetje Përgjigje rreth Besimit – Akides (10)

29.04.2013 11:42 AM | No Comments

Message: Selam Alejkum. Vlla i dashur a lejohet me pre kurban per nje njeri te semur qe osht afer vdekjes p.sh edhe arsyeja nqofse po edhe nqofse jo arsyeja All-llahu ju ruajt e jav shtoft dijenin. Prerja e kurbanit...

Read more

Pyetje Përgjigje rreth Besimit – Akides (9)

29.04.2013 11:41 AM | No Comments

Message: selam alejkum; desha te te pyes per disa ceshtje: 1. Nje person i cili i lutet shume Allahut mos ta fuse ne xhehenem dhe nje dite ai le islamin si fe cili eshte gjykimi i atij personi sepse...

Read more

Pyetje Përgjigje rreth Besimit – Akides (8)

29.04.2013 11:41 AM | No Comments

  Message: Es selamu alejkum we rrahmetullah we berekatuhu A na lejohet ne si muslimane t’i lutemi Allahut duke kerkuar te ndodhin disa gjera te caktuara si shenje per te kuptuar nese nje çeshtje per ne eshte hajr apo...

Read more

Pyetje Përgjigje rreth Besimit – Akides (7)

29.04.2013 11:40 AM | No Comments

  Message: Selam Alejkum hoxhe i nderuar, pyetja ime i qaset nje hadithi ku Pejgamberi a.s thote se ka njerez qe tere jeten e tyre veprojne mire e ne fund te jetes vdesin si jobesimtar, dhe ka njerez qe...

Read more

Pyetje Përgjigje rreth Besimit – Akides (6)

29.04.2013 11:40 AM | No Comments

  Message: es selam alejkum A jan veprat pjes perberse te imanit? A te ncjerrin mekatet e medha ne feja? Nese po cilat jan ato nese jo me qka argumentoheni? Lensi i namazit a eshte kafir? Veprat jane pjese...

Read more

Pyetje Përgjigje rreth Besimit – Akides (5)

29.04.2013 11:39 AM | No Comments

  Message: Selamu alejkum. O vella, a eshte e vertete se ti nuk e ben qafir ate qe e mohon diten e gjykimit? Kjo pyetje eshte pak e çuditshme, megjithese tregon per sinqeritetin e pyetesit dhe sqarimin e tij per...

Read more

Pyetje Përgjigje rreth Besimit – Akides (4)

29.04.2013 11:38 AM | No Comments

  Message: selam alejkum. Vella i nderuar, kam ndegjuar se Zoti ka krijuar vetem kater gjera me doren e tij, cilat jane ato dhe si jane krijuar te tjerat dhe qysh, nese me lejohet ta shtroji kete pytje? Kane...

Read more

Pyetje Përgjigje rreth Besimit – Akides (3)

29.04.2013 11:38 AM | No Comments

Es-selamu alejkum ue rahmetullahi ue berekatuhu .Allahu te shperblefte per ndihmen tende dhe te ruajte ne minhaxhin e shtrejnte selefi. Me lindi deshira, pasi lexova komentimin e hadithit (feja eshte keshille) nese Allahu tebareke ue teala ta mundeson, te...

Read more

Radio Kurani


Shejh Saud Shurejm


Kategoritë