Category Archives: Pyetje-Përgjigje

Pyetje-Pergjigje rreth Namazit (5)

21.10.2017 3:35 PM | No Comments

Selam alejkum. Pasi qe dita po shkurtohet deshta me pyet, a ban me fal namazin e sabahut para vaktit? Ue alejkumu selam! Lavderimet i takojne Allahut dhe paqja e bekimet e Allahut qofshin mbi Muhamedin! Allahu thote ne Kuran:...

Read more

Pyetje-Përgjigje rreth Mjekësisë dhe Shëndetit

18.10.2017 3:20 PM | No Comments

Esselamu alejkum. A eshte e ndaluar pirja e Marijuanes, dhe sa dite nuk pranohet namazi nese e pin dhe sa dite nese pin alkool? Mos me keqkuptoni. Marijuana eshte e ndaluar ne Islam dhe ajo i bashkangjitet alkoolit ne...

Read more

Pyetje-Pergjigje rreth Familjes dhe Problemeve Familjare e Shoqërore (3)

24.08.2017 11:29 AM | No Comments

1) Kam nje pyetje rreth lejueshmeris apo palejueshmeris te ngasjes se automjetit nga gjinia femerore? Abdullah bin Ebi Eufa radij Allahu anhu ka treguar se i Derguari i Alahut te Lartesuar ka thene: “Per Ate, ne Duart e te...

Read more

Pyetje-Përgjigje rreth Haxhit

27.07.2017 10:23 AM | No Comments

Selam alejkum. Allahu i lartesuar iu shperblefte me te mira. 1)Kam dy pyetje ne lidhe me therjen Kurbanin? Berau r.a. tregon: “Pejgamberi a.s. na mbajti hytben pas faljes së namazit ditën e Kurban-Bajramit dhe tha: “Kushdo që fal namazin...

Read more

Pyetje-Pergjigje rreth Zekatit

02.07.2017 2:05 PM | No Comments

(Pyetja Nr. 13) Gentian / Shqiperi Selam alejkum. Desha te di sa eshte zekati per bletet dhe per mjaltin? Përgjigje / 02-07-2017 Esselamu alejkum, Nuk ka zekat per mjaltin dhe as per bletet, por ka zekat per shumen e...

Read more

Pyetje-Pergjigje të ndryshme (3)

02.07.2017 10:46 AM | No Comments

  (Pyetja Nr. 150) Kushtrim / Prishtinë / 05-01-2010 Message: Es Selam Alejkum! A ka ndonje argument se lejohen instumentet -(Tupani) dhe (Tarabuka)? -Po pyes sepse nje vella me tha se jan te lejuara duke u argumentar se ka hadithe qe i lejon...

Read more

Pyetje-Pergjigje rreth Menhexhit (2)

26.06.2017 1:15 PM | No Comments

Pyetje-Pergjigje rreth Menhexhit – Metodologjise Islame (2)   (Pyetja Nr. 72) Alban / Kosove Selam alejkum. Allahu i Lartesuar iu shperbleft me Xhennetin Firdeus per punen e palodheshme ne shpjegimin e fese se Allahut te Lartesuar. Kam nje pyetje...

Read more

Pyetje Përgjigje rreth Besimit – Akides (2)

14.06.2017 10:41 AM | No Comments

Pyetje Përgjigje rreth Besimit – Akides (2)   Kisha deshire qe ta analizoni dhe te tregoni rreth ceshtjes se dexhallit i cili nuk permendet ne Kuran dhe si kjo teme eshte shendrruar ne ceshtje imani? Para se te pergjigjeni...

Read more

Pyetje-Pergjigje rreth Agjërimit

31.05.2017 10:25 AM | No Comments

(Pyetja Nr. 66)  Diamant / Gjermani Pershendetje. Dashta me bo ni pytje rreth Ramazanit, se a mundet njeriu me agjeru edhe nese nuk i fal 5 vaktet si pasoj qe esht ne shkoll, pun apo udhetim? Dhe a mundet...

Read more

Pyetje-Pergjigje rreth Pendimit dhe Sinqeritetit në Besim

24.05.2017 12:22 PM | No Comments

(Pyetja Nr. 27) Besir / Kacanik Message: deshta me dit p.sh nese ke sprova a ban me lyp vdekjen edhe nese e lyp a eshte gjuna deshta me dit kete pytje? Përgjigje Jeta e kesaj bote eshte e gjitha sprove, qofte...

Read more

Pyetje-Përgjigje të ndryshme (6)

14.05.2017 10:22 AM | No Comments

Te dyzetat behen 40 dite te plota apo zbriten femijet e shtepia? APO NUK DUHET TE BESH FARE… Te dyzetat e te vdekurit, 6 muajt, viti apo ngjashem me keto ceremoni perkujtuese te te vdekurit nuk jane te ligjeruara...

Read more

Pyetje-Pergjigje rreth Ekonomisë dhe çeshtjeve financiare

06.05.2017 12:25 PM | No Comments

Selam Alejkum A lejohet perdorimi i kartave te kreditit? Falenderimi i takon vetem Allahut, dhe paqja e bekimet e Allahut qofshin mbi Muhamedin! Lejohet perdorimi i kartave te kreditit qe nuk jane te lidhura me asnje ndalese te sheriatit,...

Read more

Pyetje-Përgjigje rreth Besimit – Akides (1)

26.04.2017 12:44 PM | Comments Off on Pyetje-Përgjigje rreth Besimit – Akides (1)

  Message: Selamun Alejkum ve rahmetull-llah 1. Kam nje pyetje rreth cilesive te All-llahut te cilat quhen Cilesi te konfirmuara (elKhaberijje) p.shDora e tij, zbritja e tij, fytyra e tij, vetja e tij, qendrimi tij mbi arsh, te qeshurit...

Read more

Pyetje-Pergjigje të ndryshme (2)

13.04.2017 2:43 PM | No Comments

  (Pyetja Nr. 100) Sara / Gjakovë / 31-3-2009 Message: Es-selam alejkum. Desha tju pys diq per namazin: Nje dite isha ne piknik ne natyr ne nje mal dhe fillova te falem {namazin e ikindis} por ne namaz nga...

Read more

Pyetje-Pergjigje të ndryshme (1)

12.04.2017 11:40 AM | No Comments

  (Pyetja Nr. 50) Musa / Londër: / 30-5-2008 Message: Message: Es selam alejkum. Desha te pyes: Cila eshte e sakta e kesaj se a lejohet apo ndalohet pirja e ujit ne te qendrurit ne kemb? Një hadith sahih,...

Read more

Pyetje Familjare-Shoqërore (1)

09.04.2017 6:48 PM | No Comments

Pyetje-Pergjigje rreth Familjes dhe Problemeve Familjare e Shoqërore (1) (Pyetja Nr. 50) Anonim / Tiranë / 24-4-2009 Message: Selam alejkum, desha te pyes lidhur me nje vella timin musliman, ai ka kerkuar nje vajz disa here per martese dhe...

Read more

Pyetje-Përgjigje rreth Kuranit

01.04.2017 4:24 PM | No Comments

Selam alejkum Vargjet që bien në kontraditë me njëratjetrën Sa ditë iu desh Allahut për të shkatërruar popullin e Adi-t?. Në një ditë Në disa ditë apo tetë ditë . Toka apo Qielli kush u krijua e...

Read more

Pyetje-Pergjigje rreth Pastrimit: Abdesi, Gusli, Menstruacionet, etj. (2)

15.11.2015 11:00 AM | No Comments

Pyetja: Es selam alejkum kam dy pyetje; 1) Hoxhe kam probleme me hemoroidet(zorren e trashe) dhe shpeshhere smund ta kryej nevojen si duhet ,prandaj shpeshhere kam probleme me abdest madje edhe duke marrë abdest ose duke falut namaz,e sidomos...

Read more

Pyetje-Përgjigje rreth Besimit – Akides (11)

16.10.2015 8:16 PM | No Comments

Es Selam Alejkum (paqja qofte mbi ju) Per fillim, Zoti ju shperblefte per punen qe beni. Kam dy pyetje per ju: 1.    A mund të ma shpjegoni më gjerësisht se si punohet me kalendarin Islam; ky kalendar a ka...

Read more

Pyetje-Pergjigje rreth Xhihadit

21.04.2015 8:56 PM | No Comments

Selam alejkum. Te pyetjet dhe pergjigjet kaptina e Xhihadit pyetja e 12 te eshte ber kjo pyetje: (Pyetja Nr. 12) Eri / Tiranë / 16-4-2009 Message: o vlla a eshte e vertete se imam ALBANI ka dhene fetwa per...

Read more

Pyetje – Përgjigje rreth Trashegimise ne Islam

21.04.2015 5:39 PM | Comments Off on Pyetje – Përgjigje rreth Trashegimise ne Islam

Selamu alejkum. Nje baba ka per te ndare nje pjese toke femijeve te tij. Per ta bere sa me te ‘drejte’ kete ndarje, ai perzgjodhi 3 shkopinj me gjatesi te ndryshme, duke i percaktuar secilin shkop me nje pjese...

Read more

Pyetja Nr. 104 (Akide – Besim)

06.02.2015 12:04 AM | Comments Off on Pyetja Nr. 104 (Akide – Besim)

Gentrit – Kosove Pyetja: Es selam alejkum. Krishterimi a eshte fe monotoiste?   Pergjigja: Ne origjine, feja e krishtere eshte fe Monoteiste, por ata e kane devijuar ate dhe kane futur ne fe idhujtari, gje per te cilen...

Read more

Pyetja Nr. 103 (Akide – Besim)

05.02.2015 11:54 PM | Comments Off on Pyetja Nr. 103 (Akide – Besim)

Gentrit – Kosove Pyetja: A mund te shihet Zoti gjeleshanohu, qfare thote kurani, dhe si e komenton Ehli syneti mundesin e te parit te Zotit ne kete dhe boten tjeter? Dhe si e komenton Eshariu kete gje?  ...

Read more

Pyetje-Përgjigje të Ndryshme (5)

10.05.2013 5:19 PM | No Comments

  (Pyetja Nr. 250) Luljeta / Gjermani Message: Selamu alejkum. A eshte haram kjo qeshtje: qe nese e ke dike te semur dhe ti jep para(sadak) per t’u sheruar ai,apo kur te nisesh ne rruge te gjat dhe jep sadak,...

Read more

Pyetje-Pergjigje të ndryshme (4)

10.05.2013 4:59 PM | No Comments

  (Pyetja Nr. 200) Fjoralba / Itali / 30-09-2010 Message: Selam ajlekum, ju lutem doja te dija rreth perkujtimores se te ndjerit, nena ime ka qene myslymane ,e une dua tja beje rrespektin si myslymane! TRADITA SHQIPTARE THOTE QE...

Read more

Pyetje-Pergjigje rreth Menhexhit – Metodologjise Islame (1)

09.05.2013 10:00 PM | No Comments

  (Pyetja Nr. 50) Eda / 26-4-2009 Message: Esselam alejkum! Pyetje: “Cilat libra (te perkthyer ne shqip) jane me te preferuarat qe leximi i tyre do te ndikoj ne formimin e themeleve te forta ne islam. Nuk jam fillestare...

Read more

Pyetje-Pergjigje rreth Hadithit (2)

09.05.2013 9:41 PM | No Comments

Selam Alejkum Kam degjuar per nje hadith mirepo nuk mund ta gjej per ta verifikuar shkallen e besueshmerise se tij. Thote:(kuptimi) ” Kush arrin tekbirin fillestar ne faljen e namazit me imam 40 dite pa nderprere fiton 2 garanca: E...

Read more

Pyetje-Pergjigje rreth Hadithit (1)

09.05.2013 8:59 PM | No Comments

  (Pyetja Nr. 50) Anonim / Kosovë / 27-04-2010 Message: selam alejkum, a mund te me tregoni kuptimim e ketij hadithi: Ebu Hurejra tregon se Pejgamberi (a.s.) ka thënë: “Ndërsa Ejubi lahej zhveshur, pranë tij filluan të bien karkaleca ngjyrë...

Read more

Pyetje-Pergjigje rreth Familjes dhe Problemeve Familjare e Shoqërore (2)

09.05.2013 7:07 PM | No Comments

  (Pyetja Nr. 100) Anonim / Shqiperi / 12-10-2010 Message: eselamu alejkum. Desha me dit se cfar te drejtash ka nje burr ndaj gruas se tij dhe kush duhet me shume sipas islamit gruaja apo femijet? Përgjigje / 15-10-2010...

Read more

Pyetje-Pergjigje rreth Namazit (4)

09.05.2013 5:32 PM | No Comments

(Pyetja Nr. 200) Anonim / Maqedoni / 29-04-2011 Message: Es-selamun Alejkum hoxh, kam dy pytje : 1. Nje hoxh i medh’hebit hanefi po kembengul dhe po thot se aj person i cili kollitet tri her ne namaz apo leviz...

Read more

Pyetje-Pergjigje rreth Namazit (3)

09.05.2013 4:57 PM | No Comments

  (Pyetja Nr. 150) Iliri / Itali / 15-09-2010 Message: selamu alejkum. Une deshta me la zekatin. A lejohet me i thene atij vella qe ja jap thjeshte merri keto leke ose si sadaka per arsye qe shuma e pasurise...

Read more

Pyetje-Pergjigje rreth Namazit (2)

09.05.2013 4:33 PM | No Comments

(Pyetja Nr. 100) Abdurrahman / Itali / 9-5-2009 Message: selam alejkum vella Nese ka mundesi te me sqaroni kete rast: nje vella musliman gjate marrjes se abdesit (duke qene se ka kepuce) lan kemben e djathte dhe pastaj vesh...

Read more

Pyetje-Pergjigje rreth Namazit (1)

09.05.2013 4:11 PM | No Comments

(Pyetja Nr. 50) Beni / Shqipëri: / 9-8-2008 Mesagge: Selamu Alejkum Kisha nje pyetje ne lidheje me nje problem qe na doli ne xhami. Imami na e fali namazin dhe mbasi e mbaruam ate, ati u kujtua se nuk...

Read more

Pyetje-Pergjigje rreth Pastrimit: Abdesi, Gusli, Menstruacionet, etj. (1)

09.05.2013 2:55 PM | No Comments

(Pyetja Nr. 50) Beni / Holand / 17-03-2011 Message: SELAMU ALEIKUM PYETJA ASHT CA DON METHAN GUSEL? ALLAHU JU SHPERBLEFT MET MIRA! Përgjigje / 20-03-2011 Gusel do te thote qe te lash te gjithe trupin me uje, dhe ai eshte i detyrueshem ne...

Read more

Pyetje-Pergjigje rreth Zotimeve dhe Betimeve

09.05.2013 1:11 PM | No Comments

(Pyetja Nr. 9) Anonim / Suedi / 15-02-2011 Message: Es-selamu Alejkum. pyetja ime esht sa dite duhet agjeruar nese ke bere beje ne te rejshmin …sepse kam degjuar se vetem me agjerim mundet me u fal ai gabim ..Allahu ju shperbleft Përgjigje / 22-02-2011 Keto betime jane prej betimeve te paqellimta per te cilat nuk ka detyrim...

Read more

Pyetje Përgjigje rreth Besimit – Akides (10)

29.04.2013 11:42 AM | No Comments

Message: Selam Alejkum. Vlla i dashur a lejohet me pre kurban per nje njeri te semur qe osht afer vdekjes p.sh edhe arsyeja nqofse po edhe nqofse jo arsyeja All-llahu ju ruajt e jav shtoft dijenin. Prerja e kurbanit...

Read more

Pyetje Përgjigje rreth Besimit – Akides (9)

29.04.2013 11:41 AM | No Comments

Message: selam alejkum; desha te te pyes per disa ceshtje: 1. Nje person i cili i lutet shume Allahut mos ta fuse ne xhehenem dhe nje dite ai le islamin si fe cili eshte gjykimi i atij personi sepse...

Read more

Pyetje Përgjigje rreth Besimit – Akides (8)

29.04.2013 11:41 AM | No Comments

  Message: Es selamu alejkum we rrahmetullah we berekatuhu A na lejohet ne si muslimane t’i lutemi Allahut duke kerkuar te ndodhin disa gjera te caktuara si shenje per te kuptuar nese nje çeshtje per ne eshte hajr apo...

Read more

Pyetje Përgjigje rreth Besimit – Akides (7)

29.04.2013 11:40 AM | No Comments

  Message: Selam Alejkum hoxhe i nderuar, pyetja ime i qaset nje hadithi ku Pejgamberi a.s thote se ka njerez qe tere jeten e tyre veprojne mire e ne fund te jetes vdesin si jobesimtar, dhe ka njerez qe...

Read more

Pyetje Përgjigje rreth Besimit – Akides (6)

29.04.2013 11:40 AM | No Comments

  Message: es selam alejkum A jan veprat pjes perberse te imanit? A te ncjerrin mekatet e medha ne feja? Nese po cilat jan ato nese jo me qka argumentoheni? Lensi i namazit a eshte kafir? Veprat jane pjese...

Read more

Pyetje Përgjigje rreth Besimit – Akides (5)

29.04.2013 11:39 AM | No Comments

  Message: Selamu alejkum. O vella, a eshte e vertete se ti nuk e ben qafir ate qe e mohon diten e gjykimit? Kjo pyetje eshte pak e çuditshme, megjithese tregon per sinqeritetin e pyetesit dhe sqarimin e tij per...

Read more

Pyetje Përgjigje rreth Besimit – Akides (4)

29.04.2013 11:38 AM | No Comments

  Message: selam alejkum. Vella i nderuar, kam ndegjuar se Zoti ka krijuar vetem kater gjera me doren e tij, cilat jane ato dhe si jane krijuar te tjerat dhe qysh, nese me lejohet ta shtroji kete pytje? Kane...

Read more

Pyetje Përgjigje rreth Besimit – Akides (3)

29.04.2013 11:38 AM | No Comments

Es-selamu alejkum ue rahmetullahi ue berekatuhu .Allahu te shperblefte per ndihmen tende dhe te ruajte ne minhaxhin e shtrejnte selefi. Me lindi deshira, pasi lexova komentimin e hadithit (feja eshte keshille) nese Allahu tebareke ue teala ta mundeson, te...

Read more

Radio Kurani


Shejh Saud Shurejm


Kategoritë