About: Rrugetepaqes.net

Recent Posts by Rrugetepaqes.net

AKIDJA E SELEFEVE DHE DIJETAREVE TE HADITHIT (1)

AKIDJA E SELEFEVE DHE DIJETAREVE TE HADITHIT (1) Autor Ismail iben Abdurrahman es Sabuni Përktheu: Bledar Albani   HYRJE Falënderimet i takojnë vetëm Allahut. Vetëm Atë falenderojmë, Atij i kërkojmë ndihmë dhe falje të gjynaheve tona. I kërkojmë mbrojtje...

Read more

Pyetje-Pergjigje rreth Namazit (5)

Selam alejkum. Pasi qe dita po shkurtohet deshta me pyet, a ban me fal namazin e sabahut para vaktit? Ue alejkumu selam! Lavderimet i takojne Allahut dhe paqja e bekimet e Allahut qofshin mbi Muhamedin! Allahu thote ne Kuran:...

Read more

GRUPI I SHPETUAR DHE PALA E NDIHMUAR

  Shkëputur nga libri “GRUPET ISLAME”, i shejh Selim ibën Ijd el Hilali Përktheu: Bledar  Albani   Në mesin e detit të thellë dhe në forcën e rrymës së verbër marramendëse të cilat shoqërojnë ditë e natë jetën bashkëkohore,...

Read more

Pyetje-Përgjigje rreth Mjekësisë dhe Shëndetit

Esselamu alejkum. A eshte e ndaluar pirja e Marijuanes, dhe sa dite nuk pranohet namazi nese e pin dhe sa dite nese pin alkool? Mos me keqkuptoni. Marijuana eshte e ndaluar ne Islam dhe ajo i bashkangjitet alkoolit ne...

Read more

Pyetje-Pergjigje rreth Familjes dhe Problemeve Familjare e Shoqërore (3)

1) Kam nje pyetje rreth lejueshmeris apo palejueshmeris te ngasjes se automjetit nga gjinia femerore? Abdullah bin Ebi Eufa radij Allahu anhu ka treguar se i Derguari i Alahut te Lartesuar ka thene: “Per Ate, ne Duart e te...

Read more

Kategoritë